Svanetia. Gran Caucaso: Entre glaciares y picos nevados (8 dias)

Svanètia és una regió històrica de Geòrgia localitzada al nord-oest del país en l'anomenat Gran Caucas. Està dividida en dues parts, la Baixa i l'Alta Svanètia, aquesta última declarada...

Destino

Georgia | Samegrelo-Zemo Svaneti

Imágenes

Ficha Técnica

Organizador: Giroguies
Actividad: Trekking
Organización: En grupo y con guia. Fechas fijas.
Destino: Georgia, Samegrelo-Zemo Svaneti
Nivel: Medio/alto | Dificultad técnica: Moderado | Nivel de esfuerzo: Exigente | Horas de caminar: 7 | Distancia a recorrer: 17
Días de viaje: 8 | Días de actividad: 6 | Días con alojamiento: 7
Alojamiento: Alojamiento Rural (compartido) / Hotel
Transporte: Avión / Bus privado
Número de participantes: 4 min; 12 max;

Fechas

30/jun/2023 al 07/jul/2023
(8 días)
Plazas disponibles
Salida garantizada

Precio: 1320

Grup de 8 a 12 persones: 1.320 € per persona
Grup de 6 a 7 persones: 1.435 € per persona
Grup de 4 a 5 persones: 1.575 € per persona

Suplement habitació individual: 225 €

Guia local de parla castellana durant tot el viatge
Guia de muntanya durant els dies de tresc (dies 3, 4, 5 i 6)
Allotjament 7 nits en hotels i cases rurals en habitacions dobles
Kutaisi, 2 nits; Mestia, 1 nit; Adishi, 1 nit (bany compartit); Iprali, 1 nit (bany compartit); Ushguli, 2 nits.
Àpats especificats en el programa: tots els esmorzars / 5 pícnics / 5 sopars.
Trasllats aeroport / hotel / aeroport
Transports interiors necessaris per portar a terme el programa
Tot-terrenys pel transport d'equipatge els dies de tresc (dies 3, 4 i 5)
Tot-terrenys pel dia 3 i 7
Cavalls per travessar el riu el dia 4
1 ampolla d'aigua mineral per persona al dia
Organització tècnica
Impostos.
Vol d'avió
Begudes alcohòliques
Propines
Tot el no especificat a l'apartat inclou.

Descripción

Svanètia és una regió històrica de Geòrgia localitzada al nord-oest del país en l'anomenat Gran Caucas. Està dividida en dues parts, la Baixa i l'Alta Svanètia, aquesta última declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1996 per l'excepcional paisatge de muntanya i els poblets característics de l'edat mitjana amb torres fortificades. Entre els segles IX i XIII cada família construïa la seva pròpia torre ('murkwam') com una mena de fortalesa davant els invasors mongols, perses i otomans, però també per defensar-se de les baralles locals entre clans. Ara hi guarden el fenc que serveix per alimentar el bestiar.

El Gran Caucas convertit en un autèntic i inexpugnable mur alpí, defineix completament la silueta d'un país adherit a unes muntanyes immenses on els cims nevats es perllonguen en vertical durant tot l'any i conformen una de les més imponents fronteres naturals del planeta. El paisatge està dominat per muntanyes d'entre 3.000 i 5.000 m d'altitud. Quatre dels pics més alts de les muntanyes del Caucas es troben a la regió. De fet, el pic més alt de Geòrgia, la muntanya Shkhara de 5.193 m, es troba aquí.

Geòrgia és caucàsica en la seva màxima expressió, a la riba oriental del Mar Negre i encaixonada en una serralada majúscula, va acollir a regnes més antics - Còlquida i Ibèria. Tot l'univers mitològic, en què Jàson i els argonautes aconseguirien el velló d'or, sorgeix precisament en una nació originada després del pas de diferents regnes i cultures que van deixar aquí les seves petjades.

Anar a Geòrgia també és descobrir alguns dels seus grans valors, la gastronomia i els vins. Terra de confluència de tradicions, turques, perses, armènies, russes i genuïnament georgianes. Tenen una cuina de qualitat i quantitat i no marxarem de Geòrgia sense degustar els saborosos khachapuris i khinkalis.

Dia 1. Barcelona / Kutaisi
Sortida del vol des de Barcelona. A l'arribada, trasllat a l'allotjament de Kutaisi.
(-/-/-)

Dia 2. Kutaisi / Gelati / Zugdidi / Mestia
Després d'esmorzar a l'hotel, al matí visitarem el complex monàstic de Gelati (UNESCO) - famós pel mosaic gegant del s. XII de la Mare de Déu. Després de la visita ens dirigirem al nord, Svaneti, la regió inaccessible muntanyenca del Caucas major. Ens desplaçarem a través del variat paisatge de muntanya del Gran Caucas i tindrem una parada breu per gaudir de les vistes panoràmiques de la presa d'Enguri, actualment més la segona presa d'arc alt del planeta amb una altura de 271,5 m. Arribarem a Mestia, poble principal de Svaneti. Sopar i allotjament a casa rural a Mestia.
MP (E/-/S)

Dia 3. Mestia / Jabeshi / Adishi
Després d'esmorzar anirem amb cotxe 4x4 fins al poble de Jabeshi i iniciarem l'excursió fins Adishi. Iniciarem la caminada per un bosc i després per uns prats amb flors, especialment de rododendres i, gaudirem de les vistes del pic Tetnuldi (4.800 m), el Banguriani (3.857 m) i el famós pic Ushba (4.700 m). Pel camí tindrem pícnic. Sopar i allotjament a casa rural a Adishi.
PC (E/P/S) – 10 km - Desnivell: ↑ 860 m ↓ 520 m. Temps de caminada: 5 a 6 hores aprox.

Dia 4. Adishi / Iprali
Deixarem el poble d'Adishi i començarem a caminar per una preciosa vall alpina amb el seu paisatge característic de prats verds on pasturen els ramats. Arribarem a un punt on cal travessar el riu i necessitarem l'ajuda dels cavalls per creuar-lo. Pujarem cap al coll de Chkhutnieri, a una altitud de 2.722 m, des d'on es pot gaudir d'una espectacular vista sobre tots els cims entre el Tetnudi i l'Shkhara. Començarem el descens cap al llogaret de Khalde i finalment arribarem a Iprali. Sopar i allotjament a casa rural a Iprali.
PC (E/P/S) – 17 km - Desnivell: ↑ 850 m ↓ 1.070 m. Temps de caminada: 8 hores aprox.

Dia 5. Iprali / Ushguli (Patrimoni de la UNESCO)
Després d'esmorzar seguirem la nostra ruta que ens portarà a poc a poc fins a Ushguli. Ushguli està construït a 2.200 m, és el poble habitat més alt d'Europa i va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. El poble és famós per l'abundància de les torres de vigilància. Des d'aquí es veu la muntanya més alta de Geòrgia, el Mont Shkhara de 5.068 m. Pel camí tindrem pícnic. A Ushguli visitarem l'església de Lamaria del segle XII. Sopar i allotjament a casa rural a Ushguli.
PC (E/P/S) – 13 km - Desnivell: ↑ 650 m ↓ 440 m. Temps de caminada: 4 a 5 hores aprox.

Dia 6. Ushguli / glacera d'Shkhara / Ushguli
Després d'esmorzar, passejarem per la bella i ampla vall del riu Enguri. Arribarem fins als peus de la muntanya d'Shkhara (5.068 m) - la muntanya més alta de Geòrgia - i gaudirem dels magnífics paisatges de la glacera Shkhara d'on brolla gran quantitat d'aigua i neix el riu que dona nom a la vall. Pel camí tindrem pícnic. A final de la caminada retornarem a Ushguli. Sopar i allotjament en hostal a Ushguli.
PC (E/P/S) – 17 km - Desnivell: ↑ ↓ 300 m. Temps de caminada: 6 hores aprox.

Dia 7. Ushguli / Kutaisi
Després de l'esmorzar en vehicle 4x4 anirem cap a Lentekhi resseguint el riu Tskhenistkali. Aquest riu neix a les glaceres d'Shkhara i divideix l'Alt i el Baix Svaneti. Tot creuant precioses valls arribarem a Lentekhidonde on canviarem de vehicle i seguirem fins a Kutaisi. Allotjament en hostal a Kutaisi.
MP (E/P/-)

Dia 8. Tornada
Temps lliure i a l'hora prevista trasllat a l'aeroport.
(E/-/-)

E = Esmorzar; P = Pícnic; S = Sopar

 


Más info: giroguies.com/destins/europa/georgia/item/306-svanetia-gran-caucas-georgi%C3%A0-entre-glaceres-i-pics-nevats-8-dies

Fecha última actualización de esta página: 10/feb/2023